Kinderen knippen

Sommige kinderen vinden de kapper in het begin eng, ze kunnen niet stil zitten, gaan huilen, zijn bijna niet mee te slepen het is een heel gedoe. Op deze pagina kunt u wat tips lezen om het makkelijker te maken. Als de tips niet werken is de kinderkapper nog een optie.

 

Voorbereiden

Als u met uw kind naar de kapper gaat kunt u proberen uw kind voor te bereiden. U kunt uitleggen wat er gaat gebeuren, het voordoen, dat de haren weer terug groeien etc. Zo heeft uw kind al een beetje een idee wat er gaat gebeuren en gaat het de dag van het knippen waarschijnlijk beter.

 Kinderkapper

Wanneer dit allemaal niet werkt kunt u naar een kinderkapper gaan. Een normale kapper kan wel kinderen knippen maar een kinderkapper kan er nog beter mee omgaan. Een kinderkapper kan uw kind goed op zijn of haar gemak stellen en kent vaak handige trucjes om uw kind stil te laten zitten. Kinderkappers zijn ook beter gewend aan het bewegen van de kinderen tijden het knippen. Zo kunnen ze het haar van uw kind toch nog goed in model brengen ook al beweegt hij of zij.

Bron: https://www.bsodetheepot.nl/kinderkapper/