Haarwerken Elly

3 wijdverspreide fabels over haaruitval

Geplaatst op

Per dag verliezen mannen en vrouwen ongeveer 100 haren, hetzelfde aantal haren dat dagelijks aangroeit. Wanneer er meer haren uitvallen dan er aangroeien kan dit vervelend zijn, omdat dit op lange duur leidt tot kale plekken. Alopecia, oftewel kaalheid, kan veroorzaakt worden door een ongezonde levensstijl. Denk hierbij aan slechte voeding en roken. Ook factoren zoals stress en vermoeidheid kunnen leiden tot haaruitval. Op het internet worden ook een aantal fabels verspreidt over haaruitval. In dit artikel worden 3 van deze onwaarheden behandeld.

1. Het dragen van een pet, muts of andere hoofddeksel leidt tot haaruitval

Regelmatig een hoofddeksel dragen zorgt niet voor haaruitval. Wanneer een pet te strak gedragen wordt kan dit er hoogstens voor zorgen dat het haar beschadigd, waarna het afbreekt. Het is echter een fabel dat het dragen van een hoofddeksel het kaler worden versneld, doordat het haar bijvoorbeeld te weinig zuurstof zou krijgen. De voeding van het haar komt vanuit de bloedvaten in het hoofd.

2. Het gebruik van kleurspoelingen en haarproducten kunnen leiden tot haaruitval

Ook dit is niet waar. Het gebruik van kleurspoelingen en andere haarproducten kan enkel leiden tot beschadiging en verzwakking van het haar. De geverfde haren zullen dus van mindere kwaliteit zijn door het gebruik van hardnekkige chemische stoffen als haarverf, maar het nieuwe haar dat aangroeit is gewoon weer gezond.

3. Regelmatig aanraken van het haar zorgt voor haaruitval

Het borstelen, kammen of op andere manieren veelvuldig aanraken van haar kan niet leiden tot haaruitval. Bij borstelen kunnen er natuurlijk haren uitgetrokken worden, maar deze zullen weer terug groeien.
Haaruitval is onder andere te voorkomen door het eten van bepaalde voedingsmiddelen, waaronder eieren, vis, noten, peulvruchten en citrusvruchten. Bij ziektes of erfelijkheid is haaruitval helaas niet tegen te houden. Wel kunt u ervoor kiezen een passend haarwerk of haarstuk te nemen. De haarexperts bij Lysandro kunnen u hierbij helpen.

 

Gerelateerde berichten

Wat maakt haartransplantatie in Turkije zo populair?

Veel mensen besparen geld door hun haartransplantatie in Turkije te doen. Dit komt doordat klinieken in Nederland en België hogere prijzen vragen...

Lees meer

Over ons

Welkom bij Haarwerkenelly.nl, waar we je meenemen in de boeiende wereld van haarstyling, trends en professionele tips! Bij ons draait alles om het delen van inspiratie, advies en nieuws over alles wat met kappers en haarverzorging te maken heeft.

Contactgegevens

Via info @ haarwerkenelly.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden