Haarwerken Elly

4 dingen die je moet weten voor je eerste Brazilian wax behandeling

Geplaatst op

Het ondergaan van je eerste Brazilian wax is voor de meeste mensen geen prettige ervaring. Maar wie mooi wilt zijn, moet pijn lijden hè. Je krijgt er namelijk wel wat voor terug. In plaats van dagelijks naar je scheermes te grijpen door het ontstaan van stoppels, blijft je huid na een Brazilian wax twee tot vier weken glad. Hieronder beschrijven we wat een Brazilian wax inhoudt en hoe je je kunt voorbereiden op je eerste behandeling.

Je haren moeten ongeveer een halve cm lang zijn

Een van de grootste fouten die je kan maken voor het ondergaan van een Brazilian wax is je schaamhaar scheren. Wax kan je haren niet oppakken als ze te kort zijn. Beautysalons raden aan het haar twee tot drie weken voor de behandeling niet te scheren. Het haar moet minstens een halve cm lang zijn. Mocht je haar niet snel groeien laat je schaamhaar dan een aantal weken langer staan. Als de haren te lang zijn, knippen ze deze in de salon vaak eerst deels af.

Bepaal vooraf wat voor stijl en vorm je wilt

Je kan er voor kiezen om je volledige schaamstreek te laten waxen, maar ook delen van de schaamstreek.

Moet je ongesteld worden?

Plan minimaal 3 dagen voordat je ongesteld moet worden – tot na je menstruatie – geen wax afspraak meer in. Je huid heeft dan namelijk de neiging om extra gevoelig te zijn.

Neem de dag van de behandeling een douche

Dit lijkt misschien duidelijk, maar het is een herinnering waard. Je zult je minder ongemakkelijk voelen en de schoonheidsspecialist zal je dankbaar zijn als je minstens 24 uur voor je Brazilian wax bij Citytreatment een douche neemt. Beter nog, het nemen van een warme douche (of bad!) vlak voor je waxbeurt opent je poriën, waardoor het waxen minder pijnlijk wordt.

Gerelateerde berichten

Over ons

Welkom bij Haarwerkenelly.nl, waar we je meenemen in de boeiende wereld van haarstyling, trends en professionele tips! Bij ons draait alles om het delen van inspiratie, advies en nieuws over alles wat met kappers en haarverzorging te maken heeft.

Contactgegevens

Via info @ haarwerkenelly.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden