Haarwerken Elly

5 alternatieve producten voor haarspray

Geplaatst op

Haarspray is nodig om te voorkomen dat je krullen verzakken, zeker als je niet gezegend bent met een natuurlijke bos krullen. Het kan zo zijn dat je geen haarspray wil gebruiken, bijvoorbeeld vanwege de geur. In dit blog geven we een aantal tips die goed werken als alternatief voor haarspray.

Pommade

Pommade is verkrijgbaar in verschillende vormen. Afhankelijk van het soort pommade kun je kiezen tussen een zachtere, soepelere pommade of eentje die meer grip biedt aan je krullen. Het gebruik is simpel: smeer een beetje pommade tussen je vingers, trek het naar achter als bij een paardenstaart en wikkel je haarstrengen om je vingers om krullen te maken. Blijf dit herhalen tot je haar in perfect in model zit.

Sugarspray

Sugarspray is ideaal: het product houdt het haar in positie maar zorgt ervoor dat het niet te hard wordt. Het zorgt er bovendien voor dat de poriën in de hoofdhuid gereinigd worden. Ook werkt het als behandeling tegen huidschilfers en stimuleert het de haargroei.

Gebruik texture spray

Texture spray is geschikt als vervanging voor haarspray als je een wat lichtere grip voor je krullen wil en deze wil stylen. Texture spray is minder zwaar dan haarspray maar geeft je nog steeds een beetje controle over je haar.

Droogshampoo

Droge shampoo verwijdert overmatige olie die ervoor zorgt dat het haar bij de wortels dichter naar elkaar toe getrokken wordt. Doordat deze olie verwijderd wordt krijgt het haar als het ware een extra opkikker bij de wortels die vergelijkbaar is met haarspray. Let wel op dat je deze techniek niet dagelijks gebruikt: het kan er namelijk voor zorgen dat je haar uitdroogt. Let ook op dat je een droogshampoo uitzoekt die past bij je haarkleur. Sommige shampoos laten namelijk een lichte of donkere tint op je haar achter.

Sheaboter

Sheaboter is een olie waarmee je je haar in model kan brengen. Het werkt simpel: wrijf een beetje sheaboter tussen je vingers om je kapsel in model te brengen. Het geeft grip aan je haar en hydrateert de droge haarstrengen.

Diverse kappers zoals Day & Night Hairdressers zijn gespecialiseerd in krullend haar. Met een regelmatig bezoekje aan kapper houd je jouw krullenbol vol en gezond zodat je het beste uit je kapsel haalt!

 

Gerelateerde berichten

Over ons

Welkom bij Haarwerkenelly.nl, waar we je meenemen in de boeiende wereld van haarstyling, trends en professionele tips! Bij ons draait alles om het delen van inspiratie, advies en nieuws over alles wat met kappers en haarverzorging te maken heeft.

Contactgegevens

Via info @ haarwerkenelly.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden