Haarwerken Elly

Goede verzorging van het haar

Geplaatst op

Door alle verschillende soorten producten tegenwoordig zie je door de bomen het bos niet meer. Het is lastig om te bepalen welke producten goed zijn voor jouw haar want daarvoor is het ook nodig om te weten wat voor type haar jij hebt. Bij goede verzorging gaat je haar er een stuk gezonder uit zien en voelt het ook zachter aan. In deze blog help ik je op weg.

Haartypen

Allereerst is het belangrijk om te weten of jij normaal, droog of beschadigd of vet haar hebt. Weinig mensen hebben van nature normaal en gezond haar. Als jij één van de gelukkigen bent, is het fijn als je het goed blijft verzorgen. Een goede shampoo is daarvoor een ‘iedere dag’ shampoo. In deze shampoo zitten stoffen die ervoor zorgen dat de shampoo je haar op een zachte manier wast en je hoofdhuid niet irriteert.

Het kan ook zijn dat jouw haar heel droog en/ of beschadigd is. Diverse omstandigheden kunnen ervoor zorgen dat je haar uitgedroogd of beschadigd wordt. Zo kan je haar al beschadigd raken van je haarelastiekje hard uit je haren trekken of het onvoorzichtig kammen van je haar. Het is hoe dan ook belangrijk om je haar extra goed te verzorgen als het zo kwetsbaar is. Zorg er daarom voor dat jij haarproducten hebt die je haar naast verzorgen ook beschermen.

Vet haar komt voor omdat je talgklieren al heel snel talg gaan produceren. Dit kan komen doordat er een disbalans is van je hoofdhuid. Merk je dat je haar snel vettig wordt? Laat naar je haar kijken bij een kapper die gespecialiseerd is in hoofdhuiden. Deze kapper kan je goede producten geven die ervoor kunnen zorgen dat jouw hoofdhuid zich weer herstelt.

Extra toevoeging na een wasbeurt

Na een wasbeurt met shampoo is het fijn om je haar nog een extra touch te geven met een conditioner. Hierdoor wordt het haar nog meer gevoed en krijgt het meer glans. Stem de producten af op jouw haartype.

Wil je nog meer aanraders voor vrouwen? Klik dan door en kijk ook even op meerbeauty.nl.

Succes met het verzorgen van jouw haar!

Gerelateerde berichten

Welk kapsel past het best bij jou?

Elk persoon heeft een andere gezichtsvorm. De een heeft een rond gezicht, terwijl de ander meer een puntige kin heeft. De vorm van je gezicht...

Lees meer

Over ons

Welkom bij Haarwerkenelly.nl, waar we je meenemen in de boeiende wereld van haarstyling, trends en professionele tips! Bij ons draait alles om het delen van inspiratie, advies en nieuws over alles wat met kappers en haarverzorging te maken heeft.

Contactgegevens

Via info @ haarwerkenelly.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden