Haarwerken Elly

Haarverzorging in de zomer

Geplaatst op

Vrouwen opgelet! De zomer is inmiddels in volle gang en in dit seizoen is het extra belangrijk om je haar goed te verzorgen. Heb je geen idee hoe je dat moet doen of wat voor producten je moet gebruiken? Dat komt goed uit! In deze blog geef ik een paar makkelijk uitvoerbare tips die je helpen om je kapsel te beschermen tegen hitte en het zoute zeewater.

Tips om beschadiging te voorkomen

Het zou zonde zijn als je een fijne zonvakantie gehad hebt, maar je er na de vakantie achterkomt dat je haar het iets minder vond. Hieronder een paar opties die je kunnen helpen:

 1. Wil je vlak voor je op vakantie gaat je haar nog even snel permanenten of verven? Doe het niet! Het is beter om agressievere behandelingen even uit te stellen tot na de vakantie.
 2. Neem een hoedje of sjaaltje mee waarmee je je hoofd kan bedekken als de zon te fel wordt.
 3. Probeer je haar zo min mogelijk te föhnen en het puur natuur aan de warme lucht op te laten drogen. Het liefste niet in de brandende zon.
 4. Het is verstandig om minstens één keer per week je haar te verzorgen met een haarmasker. Tegenwoordig bestaan er ook maskers met een UV- filter.
 5. Investeer in de zomer in een kwalitatief goede shampoo. De beste shampoos vind je bij de kapper.

De beste producten in de zomer

In de zomer is het van groot belang dat je andere verzorgingsproducten voor je haar gebruikt dan in de winter. Daarom even op een rijtje wat producten voor ingrediënten moeten bevatten om met het mooiste haar de zomer door te komen.

 1. Ethylhexyl Methoxycinnamate (EHMC)
 2. Butyl Methoxydibenzoylmethane // Methoxydibenzoyl Methane
 3. Parsol SLX
 4. Tocopherol (Vitamine E)
 5. Mauritia Flexuosa (Buriti)
 6. Benzophenones

Bevatten jouw zomerproducten deze ingrediënten? Dan kun je er gegarandeerd vanuit gaan dat jouw mooie bos haar de zomer wel overleeft!

Benieuwd naar nog een leuke vrouwenblog? Of zoek je meer tips over verzorging van het haar? Klik dan snel door!

Heel veel succes met het verzorgen van je haar en een fijne zomer!

Gerelateerde berichten

Welk kapsel past het best bij jou?

Elk persoon heeft een andere gezichtsvorm. De een heeft een rond gezicht, terwijl de ander meer een puntige kin heeft. De vorm van je gezicht...

Lees meer

Over ons

Welkom bij Haarwerkenelly.nl, waar we je meenemen in de boeiende wereld van haarstyling, trends en professionele tips! Bij ons draait alles om het delen van inspiratie, advies en nieuws over alles wat met kappers en haarverzorging te maken heeft.

Contactgegevens

Via info @ haarwerkenelly.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden