Haarwerken Elly

Hoe kom je van droge lippen af?

Geplaatst op

Iedereen heeft er wel eens last van; droge lippen. Vooral in de winter komt dit vervelende kwaaltje vaak bij mensen terug. Velletjes op de lippen, een branderig gevoel en roodheid rondom de lippen heen. En als het niet niet al erg genoeg is kunnen je mondhoeken ook scheuren. Mocht je last hebben van droge lippen dan is het fijn als je er ook zo snel mogelijk vanaf komt. In dit artikel beschrijven we de oorzaak van droge lippen en geven we een aantal tips mee om het te verhelpen.  

Oorzaak van droge lippen  

Droge lippen in de herfst of in de winter komt door de kou en de wind. De kou zorgt ervoor dat het vocht in je lippen verdampt waardoor de lippen droog aanvoelen. Ook bij een droge lucht verdampt het vocht in de lippen. Een andere oorzaak kan medicijngebruik of verkeerde lipbalsem zijn. Door een bepaalde soort medicijnen worden je lippen droog en ontstaan er velletjes op de lippen. Verder kan vitamine tekort en uitdroging ook zorgen voor droge lippen. Twijfel je of je wel voldoende water drinkt, houdt dit dan bij om uitdroging te voorkomen.  

Tips om er vanaf te komen 

Wanneer je last hebt van droge lippen is het belangrijk om te weten wat de oorzaak is voordat je het kan oplossen. Ontstaan de droge lippen in de herfst of winter dan weet je dat dit door het weer kan komen. Smeer dagelijks lipbalsem op om droge lippen te voorkomen. Let wel op dat je lipbalsem koopt zonder menthol want dit droogt je lippen weer uit. Heb je ook in de andere seizoenen last van droge lippen dan kan het komen door vitaminetekort, uitdroging of door de droge lucht in je huis. Zorg ervoor dat je elke dag minstens 2 liter water drinkt en dat je voldoende vitamines inneemt. Helpt dit nou niet? Dan kan je controleren of de lucht in je huis droog is. Koop indien een luchtbevochtiger of laat het huis vaker doorluchten.

Gerelateerde berichten

Welk kapsel past het best bij jou?

Elk persoon heeft een andere gezichtsvorm. De een heeft een rond gezicht, terwijl de ander meer een puntige kin heeft. De vorm van je gezicht...

Lees meer

Over ons

Welkom bij Haarwerkenelly.nl, waar we je meenemen in de boeiende wereld van haarstyling, trends en professionele tips! Bij ons draait alles om het delen van inspiratie, advies en nieuws over alles wat met kappers en haarverzorging te maken heeft.

Contactgegevens

Via info @ haarwerkenelly.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden