Haarwerken Elly

Huidverzorging op vakantie

Geplaatst op

Wanneer je uit een vliegtuig komt lukt het eigenlijk nooit om met een frisse en stralende huid te hebben, dit kan natuurlijk komen door het slaapgebrek tijdens een lange vlucht, die wallen en een bleke huid veroorzaken.  Maar er zijn ook nog genoeg andere redenen, waarom vliegen niet goed kan zijn voor je huid.

Wist je dat na het verstoren van je biologische klok, je huid zich overdag minder goed kan beschermen tegen de schade van buitenaf. Ook is het zo dat theoretisch gezien een jetlag je kan verouderen. Dit gebeurt natuurlijk sneller als je al wat ouder bent, want in je jonge jaren heeft je biologische klok een stuk minder moeite. Toch maakt het dan wel extra belangrijk om je huid goed te beschermen met een goede crème en een zonnefilter.

Plaats van bestemming

Wanneer je op vakantie gaat ga je meestal naar een plek met veel zon, hoge temperaturen en variabele luchtvochtigheid. Wanneer je zonneschade geen kans wilt geven, is het goed om je huid naast de zonnebrandcrème ook nog eens extra te gaan beschermen met een goede crème. Deze crème moet antioxidanten bevatten. Wanneer je een stedentrip maak wordt je huid op deze manier ook nog eens extra beschermd tegen luchtvervuiling. Wanneer je een crème en zonnebrandcrème gebruikt, gebruik dan ook een on-geparfumeerde reiniger, zo kan je aan het einde van de dag makkelijk alle restjes vuil en zonnebrandcrème van je gezicht halen.

Tempratuur en luchtvochtigheid

Wanneer je naar een plek gaat met zeer hoge temperaturen en zeer hoge luchtvochtigheid dan raden we aan om geen vette crème te nemen. De kans is dan namelijk een stuk groter dat je vochtbultjes krijgt. Ga voor een crème op basis van water of alleen een serum is ook al voldoende. Wanneer na een koud land gaat of veel meer in de hotels blijft zitten, dan heb je waarschijnlijk te maken met een lage luchtvochtigheid dan is het verstandig om Alleen s avonds je gezicht te wassen tweemaal je gezicht schoonmaken kan namelijk al iets te veel van het goede zijn

Producten van Dermalogica

Voor een juiste huidverzorging raden we jullie aan eens te kijken naar de lijn van Dermalogica, deze heeft producten die goed zijn voor je huid en de juiste antioxidanten bevat. Voor de rest wensen we jullie een hele fijne vakantie!

Gerelateerde berichten

Welk kapsel past het best bij jou?

Elk persoon heeft een andere gezichtsvorm. De een heeft een rond gezicht, terwijl de ander meer een puntige kin heeft. De vorm van je gezicht...

Lees meer

Over ons

Welkom bij Haarwerkenelly.nl, waar we je meenemen in de boeiende wereld van haarstyling, trends en professionele tips! Bij ons draait alles om het delen van inspiratie, advies en nieuws over alles wat met kappers en haarverzorging te maken heeft.

Contactgegevens

Via info @ haarwerkenelly.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden