Haarwerken Elly

Leuke zakelijke concepten voor de kapper

Geplaatst op

Er zijn tal van ondernemers die profiteren van het nieuwe normaal. Denk maar eens aan alle tuincentra, die recordomzetten draaien. Ook de webshops zijn bijzonder in trek bij de mensen thuis. Tijdens de intelligente lockdown werd er heel veel thuis besteld, deze bestelroutines zullen ook blijven bestaan na het meer openstellen van de verschillende sectoren in Nederland, want veel mensen hebben door de lockdown kennisgemaakt met het online kopen en mogelijk hun scepsis laten varen. 

Daarnaast zijn er allerlei samenwerkingsverbanden mogelijk waarmee mensen hun business draaiende kunnen houden en waarde kunnen toevoegen voor de klant. In deze blog nemen we wat leuke tips met je door.

Taart eten bij de kapper

Het is mogelijk om lekker taart te eten bij de kapper, zoals het ook mogelijk is om er koffie of thee te drinken. Je zou je kunnen voorstellen dat er een zaak is waar de kapper aanwezig is en waar allerlei gerechten besteld kunnen worden. Het kan ook zijn dat het om een kapper gaat waar een lokale bakker of iets dergelijks levensmiddelen aan levert. Zo ontstaat er een synergie tussen de verschillende lokale ondernemers, waarbij ze elkaar helpen waarde toe te voegen. Zo is wellicht eventuele omzet verlies door de lockdown in te lopen. Hoe je het ook doet mag je zelf helemaal vormgeven, maar heerlijke taarten bestellen voor je klanten doe je gemakkelijk bij taartenwinkel.nl.

Een date bij de kapper

Via de vele sociale media is het bijzonder makkelijk om een actie op touw te zetten waarbij de verschillende mensen elkaar kunnen ontmoeten bij de kapper. Natuurlijk moeten er wel de nodige voorzorgsmaatregelen in acht genomen worden in verband met het C-virus. Maar dat is net zo gemakkelijk te regelen als het er in de horeca aan toe gaat. 

Daarbij is de kapper van oudsher toch altijd al een praatjesmaker waar menig mens zijn of haar levensverhaal doet. Waarom dan niet de kapper als master of ceremonie als het om de date gaat? Je ziet op televisie al een soortgelijk formaat weergegeven, bij het programma: ´First Dates´, alleen dan vindt deze plaats in een meer conventionele setting, namelijk een bar.  

Massage bij de kapper

Je zou de kapper ook als een compleet verzorgingsconcept neer kunnen zetten, waarbij er gebruikgemaakt kan worden van een spa, diensten van een masseur, sauna en bad. Daarbij is er dan de mogelijkheid om je haar te laten knippen. Dan hoef je de kapper of kapsalon niet zo te noemen, leuke namen:  ´knipspa´ of ´spa-kapper´. Bij onze voorbeelden gaat het erom dat je krachten bundelt en waarde toevoegt aan elkaars ondernemingen, of zelfs een uitbreiding van je huidige diensten doet in je eigen bedrijf.  

Gerelateerde berichten

Over ons

Welkom bij Haarwerkenelly.nl, waar we je meenemen in de boeiende wereld van haarstyling, trends en professionele tips! Bij ons draait alles om het delen van inspiratie, advies en nieuws over alles wat met kappers en haarverzorging te maken heeft.

Contactgegevens

Via info @ haarwerkenelly.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden