Haarwerken Elly

Nagelstyliste: de droombaan voor jou?

Geplaatst op

Vele dames dromen ervan om van hun hobby, hun passie, hun beroep te maken. Ook voor jou is dat mogelijk.Ben jij heerlijk creatief en hou je ervan om lekker met je uiterlijk bezig te zijn? Uit zich dat bijvoorbeeld in het verzorgen van je nagels? Dan is een opleiding nagelstyling zeker wat voor jou. Na de opleiding kun je ervoor kiezen eerst wat ervaring op te doen bij een nagelstudio, maar je kunt ook direct je eigen nagelstudio openen. In het laatste geval bepaal helemaal zelf hoe jouw business eruit komt te zien en kun je werken met materialen en producten die jij het meest prettig vindt.

Verschillende soorten opleidingen

Er zijn veel verschillende opleidingen nagelstyling. Zo kun je kiezen voor een allround opleiding. Hierin leer je naast de basistechnieken van gelpolish, gel en acryltechnieken, ook alles over ondernemerschap, marketing en zelfontwikkeling. Zo kun je na de opleiding direct aan de slag. Je kunt ook een opleiding volgen welke zich richt op één of slechts enkele technieken. Bijvoorbeeld een opleiding nagelstyling gelpolish of acrylnagels. Daarnaast zijn er verschillende opleidingen in de nagelstyling waarbij je je kunt verdiepen in bepaalde technieken en werkwijzen. Je bent immers nooit uitgeleerd.

Creatief bezig zijn onder de mensen

Nagelstyliste zijn kent vele voordelen. Zo ben je heerlijk creatief bezig en kun je steeds weer nieuwe dingen uitproberen. Daarnaast werk je met mensen. Dat kan erg gezellig zijn en met vaste klanten kun je zelf een goede band opbouwen. Je kunt ze adviseren over de verzorging van hun handen en goede tips geven. Je bent dus creatief bezig, adviserend en je biedt in sommige gevallen zelfs een luisterend oor.

Je eigen studio beginnen

Na het afronden van je opleiding kun je direct als nagelstyliste aan de slag. Je kunt lekker creatief bezig zijn met het visitekaartje van de mens: handen. Veel nagelstylistes kiezen ervoor om direct van start te gaan met een eigen nagelstudio. Toch kan het verstandig zijn om eerst wat ervaring op te doen bij een bestaande nagelstudio en zo wat geld te sparen om misschien uiteindelijk je eigen salon te beginnen. Het voordeel van een eigen nagelstudio of beautysalon is dat je kunt werken wanneer jij dat wilt. Heb je kinderen, dan kun je gewoon onder schooltijd aan de slag. Ook in de avonduren kun je dan wat klanten zien. Een eigen nagelstudio kun je aan huis opstarten wanneer je bijvoorbeeld een ruimte in huis over hebt. Of misschien is het tuinhuisje de ideale ruimte voor jouw nagelstudio. Is er geen ruimte om aan huis een nagelstudio te beginnen, dan zou je kunnen overwegen een pand te huren. Je hebt dan uiteraard extra kosten, maar je klanten hoeven niet bij jou in huis te komen. Bekijk vooraf alle opties en maak zo een weloverwogen keuze als echte nagelstyliste.    

Gerelateerde berichten

Welk kapsel past het best bij jou?

Elk persoon heeft een andere gezichtsvorm. De een heeft een rond gezicht, terwijl de ander meer een puntige kin heeft. De vorm van je gezicht...

Lees meer

Over ons

Welkom bij Haarwerkenelly.nl, waar we je meenemen in de boeiende wereld van haarstyling, trends en professionele tips! Bij ons draait alles om het delen van inspiratie, advies en nieuws over alles wat met kappers en haarverzorging te maken heeft.

Contactgegevens

Via info @ haarwerkenelly.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden