Haarwerken Elly

Schitterend haar: zo hou je het mooi

Geplaatst op

Diverse haarproducten kunnen ervoor zorgen dat je een goede bos met haar zult behouden. In deze blog willen we je een aantal tips geven die dit zeker mogelijk gaan maken. Wil je meer weten over wat je allemaal kunt doen op dit gebied? Dan raden we je ook even aan om te kijken op 123hair.nl. Daar vind je precies wat je zoekt om je haren mooi te houden. Hieronder nemen we een aantal tips met je door die je zeker gaan helpen. 

Een goede verzorging door de juiste voeding

Het is bij veel haarspecialisten bekend dat de verzorging van je haar begint bij goede voeding. Denk daarbij aan eten en drinken. Het is belangrijk dat je de juiste voedingsstoffen binnenkrijgt. Ook wat je drinkt en de hoeveelheid is erg belangrijk. Wanneer jij bijvoorbeeld 2 liter water drinkt per dag, dan ben je echt goed bezig. 

Massage van je hoofdhuid

Om te zorgen dat je hoofdhuid in een topconditie blijft, is het erg prettig om je huid een massage te geven. Waarom is dit dan precies goed? Het komt er in het kort op neer dat de doorbloeding en de haargroei erop vooruit gaan. Een goede manier om gezond te blijven. 

Je kunt je haar vast dragen

Volgens veel haarexperts kun je maar beter je haar vast dragen. Dat maakt de kans namelijk kleiner dat het beschadigd. Je zult dan ook zien dat het een stuk doffer wordt. Een beetje die breekbare look krijgt het dan. Het haar zal ook een stuk vaker langs dingen schuren, waardoor het dus slijt. Een knot of vlecht dragen is dus een aanrader. Wel is het slim om deze niet te strak te maken. Op die manier zul je ook weer beschadigingen kunnen verwachten. Gelukkig is het wel zo dat je haar weer aangroeit, dus al te veel zorgen hoef je je er niet om te maken. Elastiek met ijzer erin raden we dan ook af. 

Kies het juiste kussensloop

Het maakt wel degelijk uit op welk kussen je slaap wanneer je extra aandacht wilt besteden aan het mooi houden van je haar. Het beste is een satijnen kussensloop. Deze zorgt voor minder wrijving met het haar. Dat zorgt voor minder slijtage en dus voor haar dat lang mooi blijft. 

Ga wat vaker naar de kapper

Vind je het fijn om lang haar te houden? (Wie niet, zou je zeggen?) Dan is het zeker geen slecht idee om wat vaker naar de kapper te gaan. Het is goed om 1x in de 6 weken de beste man of vrouw te bezoeken, dan voorkom je dus dat er haarpunten gaan splijten. Dat ziet er ongezond uit en maakt ook dat het haar minder snel groeit. Dus lekker laten knippen als je snel een volle bos wil. 

Was jij je niet te vaak? 

Soms hoor je mensen praten over dat ze hun haar vaak zat wassen,  maar dat het nog steeds beschadigd. Op dat moment is het een slim idee om jezelf af te vragen of het een beter plan is om juist minder vaak je haar te wassen. In shampoo kan een bepaald middel zitten dat je haar en hoofdhuid reinigt, maar waardoor het wel sneller beschadigd. Dat komt door de agressiviteit van sommige middelen. Mocht je dan vettig haar krijgen, dan is daar een speciale droogshampoo voor. Na een tijdje went je haar en hoofdhuid aan de was routine en dan zal het minder snel vet worden. 

Gerelateerde berichten

4 dingen om te doen tijdens je me-time

Het leven is te kort om jezelf niet af en toe is te verwennen. Je werkt tenslotte hard, dus waarom vier je niet af en toe alle kleine, alledaagse...

Lees meer

Over ons

Welkom bij Haarwerkenelly.nl, waar we je meenemen in de boeiende wereld van haarstyling, trends en professionele tips! Bij ons draait alles om het delen van inspiratie, advies en nieuws over alles wat met kappers en haarverzorging te maken heeft.

Contactgegevens

Via info @ haarwerkenelly.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden