Haarwerken Elly

Scoor koopjes op Black Friday en Cyber Monday

Geplaatst op

Het is altijd leuk als je bepaalde producten die normaal een hogere prijs hebben, kan kopen met veel korting. Zo kan je iets dat je al lang wil, en anders niet zou kopen, toch voor een prijsje op de kop tikken. Naast de gewone koopjesperiode bestaan er ook enkele vaste dagen waarop er leuke kortingen zijn op bepaalde producten.

Black Friday

Een van deze dagen is Black Friday. Deze dag valt op de vierde vrijdag van de maand november en wordt beschouwd als de start van het seizoen van de kerstaankopen. Black Friday vond zijn oorsprong in de Verenigde Staten, waar het de dag na Thanksgiving plaatsvindt. De laatste jaren is het concept van Black Friday ook overgewaaid tot in Europa, al zijn de kortingen in de VS vaak veel hoger.

Cyber Monday

De eerste maandag na Black Friday wordt Cyber Monday genoemd. Ook deze dag wordt gekenmerkt door kortingen. In eerste instantie werd met Cyber Monday vooral de focus gelegd op de webwinkels. Black Friday richtte zich oorspronkelijk voornamelijk op de fysieke winkels. Al zijn er de laatste jaren bij Black Friday ook veel kortingen te vinden op webwinkels.

Herkomst

Over de herkomst van beide namen zijn er verschillende theorieën. Een bekende theorie voor Black Friday is dat er wordt verwezen naar de verkeersdrukte de dag na Thanksgiving. De politie van Philadelphia zou deze term in de Verenigde Staten gebruikt hebben omdat het verkeer in de stad volledig vast stond. 

Cyber Monday is ontstaan als reactie op Black Friday omdat webwinkels niet wilden achterblijven op de hype. Al is, zoals hierboven al werd vermeld, de scheiding tussen kortingen van webwinkels en fysieke winkels in de loop der jaren wat vervaagd.

Gerelateerde berichten

Welk kapsel past het best bij jou?

Elk persoon heeft een andere gezichtsvorm. De een heeft een rond gezicht, terwijl de ander meer een puntige kin heeft. De vorm van je gezicht...

Lees meer

Over ons

Welkom bij Haarwerkenelly.nl, waar we je meenemen in de boeiende wereld van haarstyling, trends en professionele tips! Bij ons draait alles om het delen van inspiratie, advies en nieuws over alles wat met kappers en haarverzorging te maken heeft.

Contactgegevens

Via info @ haarwerkenelly.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden