Haarwerken Elly

Waar wordt Botox allemaal voor gebruikt?

Geplaatst op

Je hebt in de media voor- en je hebt tegenstanders van Botox en vaak weten beide partijen niet goed hoe Botox werkt en wat de verschillende toepassingen zijn. In deze blog zetten we de werking van Botox en de toepassingen uiteen.

A household name

Botox-injecties zijn vooral bekend als middel voor de bestrijding van rimpels. Ook wordt het gebruikt om aandoeningen zoals halskrampen (cervicale dystonie), overmatig zweten (hyperhidrosis), of een overactieve blaas en lui oog te behandelen. Een botox behandeling kan ook helpen bij het voorkomen van chronische migraine.

OnobotulinumtoxinA

Voor injecties met Botox wordt een toxine gebruikt met de naam onobotulinumtoxinA. Deze toxine kan zorgen voor een tijdelijke verlamming van een spier. Deze toxine wordt door een microbe gemaakt, deze veroorzaakt een soort vergiftiging. Waarom wordt deze toxine gebruikt? In tegenstelling wat veel mensen denken, verwijdert Botox geen rimpels, de injecties zijn er voor bedoeld om de spieren in het gezicht tijdelijk te ontspannen. Op deze manier kan de huid erboven zich herstellen. Dat is de manier waarop rimpels verdwijnen of vervagen. OnobotulinumtoxinA wordt door het lichaam afgebroken, daarom moet naar enkele maanden een behandeling herhaald worden.

De behandeling

Voordat de behandeling met Botox begint (om rimpels te bestrijden) kan je er voor kiezen om de huid te verdoven met zalf. Ook kan dit gedaan worden met ijs. De arts injecteert daarna de toxine in de vooraf bepaalde zone. Deze zones worden zorgvuldig gekozen, zodat het resultaat van de behandeling optimaal is. Een behandeling met Botox-injecties wordt gedaan door de arts in zijn of haar praktijk. Het valt aan te raden om een behandeling alleen door een erkende cosmetisch arts te laten doen. Een verkeerde behandeling kan leiden tot een scheve glimlach, kwijlen of blauwe plekken.

Na de behandeling

Het is erg belangrijk dat je niet gaat wrijven op de plek van de injectie, mocht er jeuk of irritatie optreden. Dit kan namelijk tot gevolg hebben dat de toxine zich verplaatst naar de andere gebieden van het gezicht en dit kan weer leiden tot een slechter of zelfs onnatuurlijk resultaat.

Wanneer zie ik resultaten?

De Botox gaat meestal na drie dagen werken. Na een maand zie je de optimale resultaten van de behandeling en het effect van de toxine houdt zo’n drie maanden aan. Daarna is het vooral zaak om de resultaten bij te houden, door om de zoveel tijd injecties te laten zetten.

Voor wie is de behandeling met Botox niet geschikt?

Mensen met een allergie voor koemelkeiwit mogen geen Botox gebruiken.

Conclusie

Botox kan gebruikt worden voor verschillende doeleinden en is veel meer dan alleen een product om rimpels te verwijderen. Botox wordt gepresenteerd als een wondermiddel dat rimpels weghaalt, maar het is juist de huid die tot rustkomt omdat de spier door de Botox minder actief is. Daardoor vervagen of verdwijnen de rimpels. Botox is ondanks de kritiek een household name geworden.

Gerelateerde berichten

Welk kapsel past het best bij jou?

Elk persoon heeft een andere gezichtsvorm. De een heeft een rond gezicht, terwijl de ander meer een puntige kin heeft. De vorm van je gezicht...

Lees meer

Over ons

Welkom bij Haarwerkenelly.nl, waar we je meenemen in de boeiende wereld van haarstyling, trends en professionele tips! Bij ons draait alles om het delen van inspiratie, advies en nieuws over alles wat met kappers en haarverzorging te maken heeft.

Contactgegevens

Via info @ haarwerkenelly.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden