Haarwerken Elly

Welk kapsel past het best bij jou?

Geplaatst op

Elk persoon heeft een andere gezichtsvorm. De een heeft een rond gezicht, terwijl de ander meer een puntige kin heeft. De vorm van je gezicht verschilt dus enorm en er is niemand die precies hetzelfde hoofd heeft als een ander. Dit betekent ook dat niet iedereen hetzelfde soort kapsel kan dragen. Een kapsel past namelijk niet bij elke gezichtsvorm. Maar nu is dan natuurlijk de vraag: welk soort kapsel past wel bij je? Om je daarmee te helpen, geeft dit artikel enkele tips over verschillende haarsoorten die passen bij verschillende gezichtsvormen.

Vierkante gezichtsvorm

Bij een vierkante gezichtsvorm is het belangrijk dat je kiest voor een kapsel met volume. Door dit volume valt de brede kaaklijn namelijk minder op. Volume valt te creëren door te kiezen voor meerdere laagjes of te werken met een volumizing shampoo. Deze shampoo zorgt er namelijk voor dat je haar minder slap en futloos is en er levendiger uitziet.

Ovale gezichtsvorm

Wanneer je een ovale gezichtsvorm hebt is het belangrijk dat je je haar uit je gezicht houdt. Doordat je gezicht namelijk smaller is, zal het haar in je gezicht alleen maar meer van je gezicht bedekken. Bij een ovaal gezicht is een bob een goede optie, waarbij je een lange voorkant hebt en een korte achterkant. Maar ook lang haar is laagjes is een goede optie bij een ovaal gezicht.

Hartvormig gezicht

Zodra je gezicht hartvormig is, is lang en golvend haar een goede optie. Hierbij zijn lowlights een goede optie om de jukbeenderen mooi uit te laten komen, maar ook een pony is een goede optie. Echter is het belangrijk om je haar niet strak naar achter te kammen, aangezien dit het voorhoofd benadrukt. Zorg ervoor dat je jukbeenderen benadrukt worden, dit wordt namelijk vaak als de kracht gezien van een hartvormig gezicht.

Ronde gezichtsvorm

Bij een ronde gezichtsvorm is het belangrijk dat je geen kort haar voor je gezicht laat hangen. Zorg ervoor dat je lange plukken hebt die het liefst minimaal tot de schouders hangen. Wees er wel van bewust dat lang haar goed verzorgd moet worden en daarom een leave in conditioner geen overbodige luxe is.

Gerelateerde berichten

Over ons

Welkom bij Haarwerkenelly.nl, waar we je meenemen in de boeiende wereld van haarstyling, trends en professionele tips! Bij ons draait alles om het delen van inspiratie, advies en nieuws over alles wat met kappers en haarverzorging te maken heeft.

Contactgegevens

Via info @ haarwerkenelly.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden