Haarwerken Elly

Zelf een schoonheidssalon beginnen

Geplaatst op

Hou jij ervan om mensen in de watten te leggen en ze hun mooiste zelf te laten worden? Lijkt het je geweldig om een eigen schoonheidssalon te beginnen? We helpen je een eindje op weg met onze tips voor het opzetten van een schoonheidssalon. 

Volg een opleiding tot schoonheidsspecialist

Heb je wel ervaring, maar nog geen diploma? Dan is het verstandig er eentje te halen. Je hebt natuurlijk kennis van zaken nodig en praktijkervaring. Een opleiding is de beste manier om dit op te doen. De duur van zo’n opleiding varieert van een aantal maanden tot 3 jaar. Na je opleiding kun je nog een specialisatie volgen. 

Schrijf je in bij de KvK

Heb je alle kennis en ervaring in huis om je eigen salon te beginnen? Dan is het tijd om je in te schrijven bij de KvK om jezelf officieel aan te melden als ondernemer. Vergeet niet ook om toestemming te vragen aan de gemeente voor het openen van je eigen schoonheidssalon. Deze moet namelijk wel in het bestemmingsplan passen. 

Richt je schoonheidssalon in

Zorg ervoor dat je alles verzamelt wat je nodig hebt om je eigen salon te openen. Doe inspiratie op en denk na over de sfeer die je wilt uitstralen. Geef de muren een mooie kleur, zet sfeervol meubilair neer en laat een mooie, strakke vloer leggen. Wij adviseren een gietvloer, omdat deze slijtvrij, hygiënisch en onderhoudsarm is. Perfect dus voor een schoonheidssalon. 

Klanten verzamelen

Als je helemaal klaar bent om te openen, heb je natuurlijk klanten nodig! Begin eens in je eigen netwerk en nodig vrienden en familie uit. Mond-tot-mondreclame werkt vaak het beste. Begin een website en zorg ervoor dat je zichtbaar bent op social media. Wees hier actief en plaats bijvoorbeeld regelmatig tips en voor-en-na-foto’s. Je kunt ook vragen of mensen een recensie willen achterlaten na hun eerste bezoek. Zo breid je je klantenkring vanzelf uit.

Gerelateerde berichten

Over ons

Welkom bij Haarwerkenelly.nl, waar we je meenemen in de boeiende wereld van haarstyling, trends en professionele tips! Bij ons draait alles om het delen van inspiratie, advies en nieuws over alles wat met kappers en haarverzorging te maken heeft.

Contactgegevens

Via info @ haarwerkenelly.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden