Haarwerken Elly

Zo stem je je oorbellen af op jouw gezichtsvorm

Geplaatst op

Oorbellen kunnen je gezicht breed, dun, lang of dik laten lijken, afhankelijk van je gezichtsvorm. Bedel.Shop heeft oorbellen voor elke gezichtsvorm, maar lees eerst in deze blog welke oorbellen het best bij jouw gezichtsvorm passen en wat het met je gezicht doet. 

Omgekeerde driehoek vormig gezicht

Als je voorhoofd is het breedste deel van je gezicht, toelopend naar een smallere, puntige kin, dan heb je een omgekeerde driehoek gezichtsvorm. Deze vorm is vergelijkbaar met een hartvormig gezicht, maar het verschil is dat de hartvorm korter is en er meestal een weduwe piek is. Om de omgekeerde driehoek vorm gezicht vorm in evenwicht te brengen, kies oorbellen die de nadruk leggen op het brede voorhoofd, en creëer de illusie van breedte bij de kaaklijn. Chandelier of traanvormige oorbellen werken goed. 

Ovaal gezicht

Is je gezicht ovaal als, vergelijkbaar met een ei? Je kunt bijna elke vorm oorbellen dragen, alles staat jou! Driehoekige oorbellen of eenvoudige knopjes laten je jukbeenderen het beste zien, dus dat wordt het best aangeraden. 

Rond gezicht

Als je gezicht het breedst is bij de jukbeenderen, dan heb je een rond gezicht. Ronde of bungelende oorbellen maken je gezicht langwerpig en slanker. Vermijd grote ronde oorbellen, hoepels en knopjes: die benadrukken alleen maar de rondheid. Blijf ook uit de buurt van oorbellen met een bungelende ronde schijf. De rondheid zal je gezicht er alleen maar ronder uit laten zien.

Vierkant gezicht

Een gezicht met brede, vierkante kaken waarbij voorhoofd en kaaklijn vergelijkbare breedtes zijn, hebben oorbellen die de harde randen van hun gezicht verzachten. Om dit te doen, ga je voor oorbellen die middellang tot lang zijn, met afgeronde randen. Ovale vormen verzachten dingen, ronde oorbellen en hoepel oorbellen werken ook goed. Blijf uit de buurt van vierkante knopjes of elke vorm van oorbel met een vierkant, want het versterkt alleen de vierkante vorm.

Gerelateerde berichten

4 dingen die je moet weten voor je eerste Brazilian wax behandeling

Het ondergaan van je eerste Brazilian wax is voor de meeste mensen geen prettige ervaring. Maar wie mooi wilt zijn, moet pijn lijden hè. Je krijgt...

Lees meer

Over ons

Welkom bij Haarwerkenelly.nl, waar we je meenemen in de boeiende wereld van haarstyling, trends en professionele tips! Bij ons draait alles om het delen van inspiratie, advies en nieuws over alles wat met kappers en haarverzorging te maken heeft.

Contactgegevens

Via info @ haarwerkenelly.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden