Haarwerken Elly

4 tips voor het verbeteren van je huid

Geplaatst op

Veel mensen hebben graag een baby zacht huidje, zonder grove poriën, acné, pigmentvlekken of andere huidkwaaltjes. Helaas is niet iedereen hier mee gezegend. Toch zijn er een aantal manieren om je huid en de huidstructuur te verbeteren.

Tip 1: Drink groene thee

Als je last hebt van rosacea of roodheden op je huid, kunnen de eigenschappen van groene thee ontstekingsremmend werken. Andrea Cambio – een dermatoloog in Florida – voegt er aan toe dat ijsthee beter is om te drinken dan ‘warme’ thee. Warme dranken kunnen de roodheid en andere symptomen van rosacea namelijk verergeren. Een ander voordeel is dat het EGCG stofje in groene thee collageenvernietiging helpt voorkomen.

Tip 2: Ga langs bij een kliniek

Er zijn professionele huidspecialistes die een behandelplan opzetten voor het verbeteren van de huid door gebruik te maken van verschillende behandelmethodes. Bij www.knapinstitute.nl zijn er naast huidverbetering en -verjonging ook cosmetische behandelingen voor gezicht en lichaam mogelijk.

Tip 3: Let op je zuivelinname

Uit onderzoek van de Harvard School of Public Health bleek dat tieners die veel zuivelproducten consumeren bijna 30 procent meer kans hebben op acne, dan degene die minder tot geen zuivelproducten eten of drinken. Gek genoeg is magere melk erger voor de huid dan volle melk.  Wetenschappers weten nog niet precies waarom melkproducten tot acne kunnen leiden, maar sommige vermoeden dat dat komt door hormonen die aanwezig zijn in de melk de schuldige zijn.

Tip 4: Maak gebruik van de juiste typen producten voor je huid

Er zijn verschillende huidverzorgingsproducten op de markt voor de diverse huid types. Het is van belang dat je er achter komt wat voor huidtype je hebt en je verzorgingsroutine daarop aanpast. Het gebruiken van verzorgingsproducten die niet voor jou huidtype is bestemd, doet je huid namelijk niet ten goede. Het is belangrijk dat je bij een droge huid bijvoorbeeld, vochtinbrengende producten gebruikt. Maar het type cleanser dat je gebruikt is misschien nog wel belangrijker. Een reinigingsmiddel zonder zeep is namelijk ideaal om de vochtbarriére in de huid te vervangen.

Gerelateerde berichten

Wat heb ik aan een waterontharder?

Het hoeft niet direct duidelijk te zijn wat een waterontharder is en wat je eraan hebt. In deze blog vertellen we je er meer over. Lees snel verder....

Lees meer

Over ons

Welkom bij Haarwerkenelly.nl, waar we je meenemen in de boeiende wereld van haarstyling, trends en professionele tips! Bij ons draait alles om het delen van inspiratie, advies en nieuws over alles wat met kappers en haarverzorging te maken heeft.

Contactgegevens

Via info @ haarwerkenelly.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden