Haarwerken Elly

Wat heb ik aan een waterontharder?

Geplaatst op

Het hoeft niet direct duidelijk te zijn wat een waterontharder is en wat je eraan hebt. In deze blog vertellen we je er meer over. Lees snel verder.

Nooit meer ontkalken

Het zou zo fijn zijn om een waterontharder te hebben. Dan hoeft Senseo ontkalken nooit meer! Het werkt eigenlijk heel simpel met zo’n waterontharder. Het apparaat haalt kalk uit het water. Er zijn drie verschillende manieren waarop je dit kunt doen, namelijk op een technische, chemische manier of met een filtersysteem. Toegegeven, het zijn allemaal technische manieren, alleen zijn er wel de nodige verschillen. De technische manier zullen we nu eventjes belichten en dan wordt het verschil met het filtersysteem en de chemische manier direct duidelijk, want bij een waterfiltersysteem moet je om de zoveel tijd het filter vervangen, bij een technische oplossing hoeft dit niet. Noem dit een technische oplossing, omdat het wateronthardersysteem werkt met magnetische straling. Dit apparaat sluit je aan op de hoofdkraan en je hoeft er niet meer naar om te kijken. Het werkt heel simpel: de magneten bewerken het water met hun straling, waardoor kalk niet op de leidingen terecht komt, maar in het water blijft zitten. De kalk hecht dus niet aan de leidingen of aan de apparaten.

Geldbesparing goed voor het milieu

Een waterontharder die werkt met magnetische straling is een zeer goeie investering voor je portemonnee en het milieu. Je hoeft namelijk zo niet met chemische middelen te werken en filters hoeven niet weggegooid te worden, dat scheelt ook weer kosten voor de aanschaf van nieuwe filters. En het belangrijkste van alles is, dat je apparaten niet stuk gaan door de kalkaanslag. Een waterontharder is een relatief goedkope investering waar je veel plezier van kan hebben, zeker als ondernemer die veel moet werken met apparaten waar water doorheen gaat, zoals bijvoorbeeld afwasmachines in een restaurant.

Conclusie

Een waterontharder is een goede investering als je als ondernemer langer met je professionele apparatuur wilt doen. Zeer veel Senseo’s en andere apparaten waar water doorheen gaat, gaan jaarlijks stuk door kalkaanslag. Voorkom dit! Kijk goed in welk gebied van Nederland je woont en of je een waterontharder nodig hebt. Als er veel kalk in het water zit, koop dan zo’n handig systeem.

Gerelateerde berichten

4 tips voor het verbeteren van je huid

Veel mensen hebben graag een baby zacht huidje, zonder grove poriën, acné, pigmentvlekken of andere huidkwaaltjes. Helaas is niet iedereen hier mee...

Lees meer

Over ons

Welkom bij Haarwerkenelly.nl, waar we je meenemen in de boeiende wereld van haarstyling, trends en professionele tips! Bij ons draait alles om het delen van inspiratie, advies en nieuws over alles wat met kappers en haarverzorging te maken heeft.

Contactgegevens

Via info @ haarwerkenelly.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden