Haarwerken Elly

6 manieren om je tanden gezond te houden

Geplaatst op

Het behouden van gezonde tanden vergt veel werk. Ook al kunnen mensen zeggen dat je tanden er goed uitzien, toch moet je er goed voor zorgen. Er zijn gewoon een paar dingen die je kunt ondernemen om je tanden gezond houden. In deze blog gaan we ze bespreken. Tandarts Utrecht oost helpt je graag verder.

Ga niet naar bed zonder tanden gepoetst te hebben.

Dit is geen geheimen techniek, maar het is wel heel belangrijk dat je tanden poetst voor het slapen gaan. ‘ S avonds je tandenpoetsen is nog belangrijker dan ’s ochtends. Want alle bacteriën en plak die je overdag hebt verzameld, moet eraf gepoetst worden.

Poets goed.

Goed poetsen is heel belangrijk, want als je niet goed poetst, kun je net zo goed niet poetsen. Dus neem je tijd gewoon. Haal die borstel goed langs de tanden en doe het op een rustige manier. Het kan namelijk ook zo zijn, dat als je te hard poetst, je tandvlees beschadigd raakt. Dus poets rustig, maak circulaire bewegingen en dan moet het goedkomen.

Vergeet de tong niet.

Plak kan ook gaan zitten op de tong. Dit is niet alleen slecht voor je adem, maar het kan ook nog geen problemen veroorzaken omdat je orale hygiëne dan over het algemeen niet goed is. Dus poets tijdens het tandenpoetsen ook je tong.

Gebruik fluoride tandpasta.

Als het gaat om tandpasta, dan is het altijd goed om fluoride tandpasta te gebruiken. Fluoridetandpasta heeft niet alleen een lekker smaakje en is goed voor het bleek maken van je tanden, het helpt ook nog eens tegen tandplak. Tandplak is het meest voorkomende probleem onder patiënten.

Doe alsof losse net zo belangrijk is als poetsen.

Bijna iedereen poetst zijn tanden wel, daar is geen twijfel over mogelijk. Maar lang niet iedereen flost. Er zijn wel mensen die flossen, maar dat is dan vaak alleen na een maaltijd. Hoe dan ook, flossen is een goede manier om je tandvlees te versterken, tandplak te verminderen en de kans op ontstekingen te verkleinen.

Drink meer water.

Water is het drankje wat het beste is voor je mond. Het wordt aangeraden om na elke maaltijd een glas water te drinken. Dit helpt ook weer met het verwijderen van plak. Naast dat het goed is voor je mondhygiëne, is het ook gewoon goed voor je lichaam. Tandart

Gerelateerde berichten

Tips om je tanden mooi te houden

Het krijgen en behouden van een gezond gebit vergt je hele leven aandacht. Zelfs als er verteld is dat je mooie tanden hebt. Ook dan is het cruciaal...

Lees meer

Over ons

Welkom bij Haarwerkenelly.nl, waar we je meenemen in de boeiende wereld van haarstyling, trends en professionele tips! Bij ons draait alles om het delen van inspiratie, advies en nieuws over alles wat met kappers en haarverzorging te maken heeft.

Contactgegevens

Via info @ haarwerkenelly.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden