Haarwerken Elly

Tips om je tanden mooi te houden

Geplaatst op

Het krijgen en behouden van een gezond gebit vergt je hele leven aandacht. Zelfs als er verteld is dat je mooie tanden hebt. Ook dan is het cruciaal om elke dag je gebit te onderhouden. Gebruik voor het ‘onderhouden’ van je tanden de juiste producten en zorg er voor dat het een routine wordt.

Ga niet naar bed zonder je tanden te poetsen

Het is geen geheim dat aan te raden is om minstens twee keer per dag te poetsen. Toch poetsen vele van ons de tanden s ’avonds niet. Het poetsen van je tanden voor het slapen gaan is van belang, om ziektekiemen en tandplak dat door de dag heen ophoopt, te verwijderen.

Poets je tanden goed

De manier waarop je poetst is net zo belangrijk. Als je slecht poetst heeft het bijna geen nut om je tanden überhaupt te poetsen. Neem de tijd en beweeg de tandenborstel in zachte, cirkelvormige bewegingen om plak te verwijderen. Tandplak dat in de mond blijft zitten, hardt uit en leidt tot tandsteenvorming en tandvleesontsteking. Met een elektrische tandenborstel krijg je meer plak weg, dan met een handtandenborstel.

Drink meer water

Water is voor je gehele gezondheid goed om te drinken, zo ook voor de mond. Water na elke maaltijd, kan helpen de negatieve effecten van kleverige en zure voedingsmiddelen en dranken tussen het poetsen door weg te spoelen.

Verwaarloos je tong niet

Plak hoopt zich ook op de tong op. Dit kan niet alleen leiden tot een slechte mondgeur, maar ook tot andere mondgezondheidsproblemen. Poets je tong mee als je je tanden poetst.

Gebruik een fluoride tandpasta

Als het gaat om tandpasta is het van belang een tandpasta te kiezen met fluoride. Fluoride blijkt een stof te zijn die dient als steunpilaar voor de gezondheid van de mond. Fluoride helpt tandbederf tegen te gaan, door ziektekiemen te bestrijden.

Ga minstens twee keer per jaar naar de tandarts

Iedereen moet minstens twee keer per jaar naar de tandarts voor een controle en een schoonmaakbeurt. Zelfs de meest ‘trouwe’ flossers moeten regelmatig gaan. Een tandarts gaat tijdens de behandeling bijvoorbeeld op zoek naar gaatjes, maar kan ook potentiële problemen opsporen en oplossen. Ook als je erg angstig bent voor de tandarts is aan te raden naar de tandarts te gaan. Tandartspraktijk iSmile heeft bijvoorbeeld een narcose tandarts. Doordat je onder narcose bent, merk je niets van de behandeling.

Gerelateerde berichten

6 manieren om je tanden gezond te houden

Het behouden van gezonde tanden vergt veel werk. Ook al kunnen mensen zeggen dat je tanden er goed uitzien, toch moet je er goed voor zorgen. Er zijn...

Lees meer

Over ons

Welkom bij Haarwerkenelly.nl, waar we je meenemen in de boeiende wereld van haarstyling, trends en professionele tips! Bij ons draait alles om het delen van inspiratie, advies en nieuws over alles wat met kappers en haarverzorging te maken heeft.

Contactgegevens

Via info @ haarwerkenelly.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden