Een correctie van je oogleden kan veel problemen verhelpen. Hangende oogleden zorgen vaak voor een vermoeid gevoel. Je lijkt ook een stuk ouder wanneer je hier last van hebt. De ooglidcorrectie is dan een uitkomst. In deze blog leggen we uit hoe het werkt en waar je op moet letten.

Vrolijker en frisser

De meeste mensen zijn vrolijker en frisser wanneer ze een ooglidcorrectie gehad hebben. Ook het lezen van boeken en kranten gaat een stuk gemakkelijker, want de oogleden drukken niet zo op je ogen. Dat geeft echt een vermoeid gevoel namelijk. Je voelt je vrolijker wanneer je je fris voelt. Ook oog je jonger en daardoor krijg je ook een andere uitstaling: veel energieker. Dit werkt weer aanstekelijk op andere mensen- zo kom je in een positieve flow terecht.

Handige tips bij de ooglidcorrectie

Er zijn een aantal dingen die ervaringsdeskundigen je mee willen geven wanneer je een ooglidcorrectie nodig hebt:

  • Kies de juiste expert. Zorg dat het een gedegen arts is die geregistreerd is.
  • Ga voor kwaliteit en kijk niet alleen naar de goedkoopste opties
  • Hou rekening met een herstelperiode van 5 a 10 dagen
  • Na een jaar zijn de resultaten van correctie optimaal
  • Ga van te voren met een chirurg praten en laat je goed informeren

Realistisch beeld

Een van de belangrijkste dingen is, dat je een realistisch beeld hebt van de resultaten die de ingreep gaat hebben. Teleurstellingen komen voort uit een verkeerde voorlichting of te weinig informatie. Daarom is het ook belangrijk om eerst goed in gesprek te gaan met de behandelend chirurg.

Conclusie

Een ooglidcorrectie is een cosmetische behandeling, maar de keuze voor deze behandeling is niet altijd gemotiveerd door esthetische overwegingen. Vaak spelen er medische redenen waarom deze behandeling uitgevoerd moet worden, bijvoorbeeld vanwege hoofdpijn of vermoeide ogen. Wanneer de behandeling gedaan is, heb je te maken met een herstelperiode, maar je zult daarna een frissere uitstraling hebben en energieker zijn.

Meer lezen

Laat je informeren over injectables, wat zijn dat? En waar wordt Botox allemaal voor gebruik? Je komt er achter op onze informatieve en inspirerende site.